Ziua Internațională a Fotografiei

504 lucrari inscrise

Azi, 19 august, sărbătorim împreună Ziua Internațională a Fotografiei cu un nou concurs foto. E momentul perfect să ne arăți cele mai bune fotografii realizate de tine până în prezent, să le aprecieze toată lumea! Nu în ultimul rând, poti câștiga premii grozave de la Canon, ASUS, Sony și Olympus. Lucrările înscrise în concurs au un termen de 24 de ore lucrătoare pentru aprobare, iar moderatorii își rezervă dreptul de a nu aproba toate imaginile, dacă acestea nu se încadrează în regulament sau cerințele concursului. Consultați regulamentul pentru mai multe detalii! Înscrie cele mai tari 3 cadre din portofoliu tău, indiferent de genul fotografic abordat. Important e să alegi acele fotografii care să ne lase cu gura căscată, atât pe noi, cât și pe ceilalți participanți! 

Castigatori:

Premiul I

Primul Loc Daniel Penciuc

Radu Tudoroiu: Mi-a placut separarea pe mai multe planuri si modul in care leaga umbrele toata imaginea, ceata ii da un echilibru si zonele de umbra si lumina se succed foarte coerent, pe diagonala.
Daniel Ilinca: Desi e destul de greu sa pui intr-o lumina noua unul dintre cele mai fotografiate locuri din lume, imaginea lui Daniel reuseste asta. Apreciez cromatica (gradientul de culoare de la nuante reci la calde este superb), profunzimea cadrului, atmosfera, si micile detalii care fac trecerea de la peisajul de poveste la lumea reala (silueta casei).

Premiul II

Primul Loc Daniel Mirlea

Radu Tudoroiu: De departe, m-a prins cromatica. La fel ca si la prima, exista o separare a culorilor si texturilor care m-a atras foarte mult.
Daniel Ilinca: Nu pot spune despre mine ca sunt un fotograf de peisaj, dar am calatorit de cateva ori alaturi de oameni pasionati si realizez ce inseamna deplasarile, asteptarea momentului potrivit si cand toate elementele sunt la locul lor sa transpui intr-o imagine ceea ce se afla in fata lentilei. Imi inspira o calatorie din LOTR catre Mordor :D Poate putin cam luminoasa pentru mine, as fi vazut totul intr-un ton mai intunecat, dar felicitari pentru momentul surprins, incadratura, cromatica.. well done!

Premiul III

Primul Loc CrihanVlad

Radu Tudoroiu: Poate ca nu as fi ales imaginea daca nu era iarba, care mi se pare aproape muzicala. Imaginea are loc de imbunatatit pentru ca nu e clar ce poveste vrea sa spuna. In schimb, modul in care iarba te ghideaza spre personaj m-a atas.
Daniel Ilinca: Undeva de-a lungul momentelor in care am facut fotografie m-as fi vazut surprinzand un cadru asemanator. Un portret de poveste, suprarealist, intr-un colt de natura. Miscarea firelor de iarba e un mare plus in compozitie. Culorile care se complementeaza eficient, pozitia mainilor care nu are o simetrie perfecta si expresia modelului sunt detalii care ma fac sa apreciez imaginea. As fi scos din compozitie bratara rosie, mi se pare ca nu isi are locul acolo, nici cromatic, nici in atmosfera cadrului.

Mentiune 1

PlainoMarian

Radu Tudoroiu: Imagine de actiune, cinstita, curata, bine incadrata. Mi-a ramas in minte pentru ca pare sa aiba toate culorile din aceeasi familie pamantie, chiar si iarba.
Daniel Ilinca: The Marlboro Man! Un cadru clasic, dar asta nu taie din meritele artistului. Imi plac, momentul surprins, siluetele decupate pe fundalul de praf, toata dinamica imaginii. Profilul calaretului este perfect, suficient conturat, omul din umbra care tine totul sub control. As vedea imaginea asta utilizata comercial oricand de un brand important.

Mentiune 2

Milvus

Radu Tudoroiu: Motivul pentru care mi-a placut, a fost cladirea de pe deal. Faptul ca e luminata punctual o face sa fie ca un model la un shooting, cu un fundal in spate. E loc de imbunatatit aici, poate ca trebuia completata un pic povestea si cu alte detalii.
Daniel Ilinca: Aici imi este clar. Detaliile tehnice trec in umbra momentului surprins. Impactul vizual, miile de povesti pe care le pot porni in capul meu plecand de la imaginea asta ma fac sa o apreciez si sa ma bucur ca la final a fost una din imaginile castigatoare.

Mentiune 3

CristinaVenedict

Radu Tudoroiu: Mi-a placut naturaletea si imperfectiunea imaginii. Parul ravasit, gulerul peste buze, incadrarea si mai ales privirea ei. Poate daca as avea o remarca de facut ar fi ca modificarile cromatice de la editare mai degraba i-au scazut impactul decat sa il creasca - a se vedea tonurile din umbrele de pe maneca si in general de pe geaca.
Daniel Ilinca: O alta imagine in care ma regasesc cumva. Genul de portret pe care mi-ar fi placut sa il fac candva. Imi place tonalitatea picturala, expresivitatea modelului, retouchingul, dar cumva detaliul meu preferat este bucata de material prinsa in coltul gurii. Un plus si pentru styling, povestea este completa.

Mentiune 4

NegulescuMircea

Premii
 • Primul Loc
  Premiul 1:
  Imprimantă Canon Selphy CP-1300 + card SD 32GB Sony SF-M32
 • Locul 2
  Premiul 2:
  Hard Disk extern ASUS FX – 1TB + kit promoționale ASUS
 • Locul 3
  Premiul 3:
  Binoclu Olympus 10x25 WP II
Sponsori:
Ultima zi de concurs:

1 Sep 2019

Jurizare:

1 Sep 2019 - 4 Sep 2019

Anuntarea castigatorilor:

5 Sep 2019